Om Tenshinkan

Tenshinkan Aikidoklubb er en av norges største aikidoklubber. Klubben ble stiftet i 1989 som del av et senter for japansk kultur og kampkunst av en av Norges ledende aikidoutøvere, Shihan Bjørn Eirik Olsen 7.dan.
Bjørn Eirik Olsen har i flere år vært bosatt i Tromsø. men har fra august 2020 flyttet tilbake til Oslo og er en enorm ressurs for Tenshinkan.

Olsen sensei holder årlig mange seminarer, både i Norge og utenlands.

Tenshinkan startet i Tollbugt. 4 i sentrum og holder nå til i Ensjøveien 9 på Ensjø. Vi har fine treningslokaler som vi disponerer 24/7.

Tenshin (-kan) kan oversettes som: ‘genuin opprinnelig tilstand’, ‘renhet’ eller ‘naivitet’ uten kunstige fakter og ytre pynt. En tilstand som ikke er farget av konflikt og som skaper gode skapende handlinger. Kan betyr ‘skole’.
Klubben fikk navnet Tenshinkan av Morito Suganuma Sensei. Han var Bjørn Erik Olsens trener i to år i Fukuoka i Japan.

Norsk Aikido har fremdeles regelmessig kontakt med Suganuma Sensei. Han har i mange år instruert ved den årlige sommerleiren arrangert av Norges Aikido Forbund.

Aikidoen som praktiseres i Tenshinkan har gjennom årene ellers også hentet mye av sin inspirasjon fra Inaba Sensei, tidligere leder av Meiji Jingu Shiseikan.

Inaba sensei (8.dan Aikikai) er en eksponent for Kashima No Tachi/Kashima Shinryu Kenjutsu i tillegg til å være en inspirerende aikidolærer. På Tenshinkan undervises Kashima No Tachi som et supplement til Aikido. Mer informasjon om denne kampkunsten er å finne på ISBA – the International Shiseikan Budo Association. Tenshinkan har vært medlem av ISBA siden starten i 2009. Shiseikan ledes i dag av Udagawa kancho.