Aiki-seminar med shihan Bjørn Eirik Olsen, 7. dan (Påmelding)

NB: Seminaret er nå fullt. Interesserte oppfordres til å skrive seg på venteliste: seminar@tenshinkan.no. Muligens arrangeres et nytt seminar på vårparten eller over sommeren

Tenshinkan Aikido har gleden av å invitere til et eget seminar med aiki som tema 17.-18.februar 2024. Kraften og kreativiteten som ligger i aiki er noe av det mest spennende vi mennesker har tilgang til dersom vi vender oppmerksomheten mot det. 

Seminaret vil introdusere øvelser som styrker kroppens indre struktur, i tillegg til avspenning, balanse og sentrering. Målet er å utvikle forståelse basert på egne erfaringer. Det vil jobbes med statiske øvelser for å styrke fascia (muskulært bindevev), i tillegg til pulserende øvelser og naturlig åndedrett. Aikiage (å føre partnerens angrepsenergi opp) og aikisage (å føre energien ned) vil være sentralt. 

Gjennom seminaret vil øvelser og bevegelser integreres i aikidoteknikker.

I innlegget lørdag vil det tas utgangspunkt i O’Senseis omtaler av aiki, inklusive inryoku (sammentrekkende kraft) og takemusu aiki (spontan respons). Her vektlegges det at aiki er taus kunnskap. O’Sensei valgte derfor ofte metaforer, poesi og matematikk som pekere, fremfor intellektuelle forklaringer. 

Shihan Bjørn Eirik Olsen har jobbet med aiki i flere tiår, og er opptatt av å integrere det i sin daglige aikidotrening. Inaba Sensei introduserte ham til ritsuzen, en stående form for chi kung, i 1988. Etter det har han oppsøkt lærere som Lam Kam, Pamela Hiley og Dan Harden. Han har også utforsket aiki i tradisjonell aikido gjennom langvarig trening med lærere som utvilsomt hadde utviklet en ekstraordinær kraft. Det inspirerte til årelang egentrening med tanrengeiko (repeterende øvelser for indre styrke). De siste tolv årene har han også vært en nær elev av Vigdis Garbarek. Med sin dype innsikt i forholdet mellom kropp, ånd og psyke, har hun vært en døråpner for å kunne lytte innover.  

Påmelding

Forhåndspåmelding innen 01. desember via påmeldingsskjema 

Pris: kr.600,- 

Viktig: Seminaret er bygd opp slik at deltakerne er med på hele seminaret, det vil ikke være mulig å delta på enkelttreninger.

Sted: Tenshinkan Aikido, Ensjøveien 9, 0655 Oslo

Lørdag 17.februar: 
10:00-12:00 Aikitrening
12-13 Lunsj
13:00-14:00 Innlegg om aiki, spørsmål og svar
14-15.30 Aikitrening

Søndag 18.februar
11:00-13:00 Aikitrening
13:00-13:30: Te og snacks i dojoen med avsluttende kommentarer, spørsmål og svar.

www.tenshinkan.no | Facebook event | www.aikido.no