Tenshinkan

Tenshinkan Aikidoklubb er en av norges største aikidoklubber. Klubben ble stiftet i 1989 som del av et senter for japansk kultur og kampkunst av en av Norges ledende aikidoutøvere, Bjørn-Eirik Olsen.
Bjørn-Eirik bor nå i Tromsø, men besøker jevnlig Tenshinkan.

Klubben startet i Tollbugt. 4 i sentrum og holder nå til i Grenseveien 97A på Helsfyr. Vi har fine treningslokaler som vi disponerer 24/7.

Tenshin (-kan) kan oversettes som: ‘opprinnelig tilstand’, ‘renhet’ eller ‘naivitet’. En tilstand som ikke er farget av konflikt og som skaper gode skapende handlinger. Kan betyr ‘skole’.
Klubben fikk navnet Tenshinkan av Morito Suganuma Sensei. Han var Bjørn Erik Olsens trener i to år i Fukuoka i Japan.

Norsk Aikido har fremdeles regelmessig kontakt med Suganuma Sensei. Han har i mange år instruert ved den årlige sommerleiren arrangert av Norges Aikido Forbund.

Aikidoen som praktiseres i Tenshinkan henter ellers også mye av sin inspirasjon fra Inaba Sensei, tidligere leder av Meiji Jingu Shiseikan.

Inaba sensei (8.dan Aikikai) er en eksponent for Kashima Shinryu Kenjutsu i tillegg til å være en inspirerende aikidolærer. På Tenshinkan undervises Kashima Shinryu Kenjutsu som et supplement til Aikido. Mer informasjon om denne kampkunsten er å finne på ISBA – the International Shiseikan Budo Association. Tenshinkan har vært medlem av ISBA siden starten i 2009. Shiseikan ledes i dag av Takashi Araya.